ГоловнаПолітика

Проведення "виборів" у Криму свідчить про необхідність посилити тиск на РФ, - МЗС

З юридичного погляду результати голосування будуть вважатися нікчемними.

Проведення "виборів" у Криму свідчить про необхідність посилити тиск на РФ, - МЗС
Фото: Макс Требухов

МЗС України висловило протест у зв'язку з проведенням Росією 8 вересня так званих "місцевих виборів" у незаконні інститути, утворені російською окупаційною адміністрацією в Криму. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті відомства в неділю.

"Результати цього незаконного голосування є юридично нікчемними, не будуть мати жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством. Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в тимчасово окупованому Криму особи нестимуть відповідальність згідно із законодавством України", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що нові порушення міжнародного права з боку РФ свідчать про необхідність не тільки продовження, а й посилення міжнародного політичного та економічного тиску на РФ для відновлення територіальної цілісності України.

"Будь-які кроки, спрямовані на ослаблення санкційного тиску, так звана "нормалізація та налагодження діалогу" на зразок безумовного відновлення роботи РФ в ПАРЄ, лише стверджує державу-окупанта в її безкарності і заохочує до нових правопорушень", - вважають в МЗС.

МЗС України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії у зв'язку з проведенням виборів у Криму, не допускати контактів на національному і регіональному рівнях з незаконними інститутами російської окупаційної адміністрації та її представниками, а також збільшити зусилля щодо припинення окупації Криму .

Раніше прокуратура Криму закликала не брати участь у незаконних "виборах" на півострові. Також повідомлялося, що главу "виборчкому Криму" Михайла Малишева оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram