ГоловнаПолітика

Прокуратура Криму закликала не брати участь у незаконних виборах на півострові

Главу "виборчкому Криму" Михайла Малишева оголосили в розшук.

Прокуратура Криму закликала не брати участь у незаконних виборах на півострові
Фото: QHA Агентство Крымские Новости

Прокуратура Автономної Республіки Крим закликає жителів окупованого півострова не брати участь у незаконних виборах, які цієї неділі проводить Росія. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сторінці прессекретаря прокуратури Катерини Діденко у facebook

"Прокуратура АР Крим закликає не брати участь у незаконних виборах на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь. Також, повідомляти в правоохоронні органи автономії про всі відомі факти організації та проведення незаконних виборів у Криму", - йдеться в заяві.

Діденко наголосила, що так звані вибори "депутатів кримського парламенту і місцевих рад" не визнаються законними в Україні, Євросоюзі та інших країнах.

Також вона нагадала, що в рамках кримінального провадження голові "Виборчої комісії Республіки Крим" повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і вчиненні дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Главу "виборчкому Криму" Михайла Малишева оголосили в розшук.

Нагадаємо, в Росії сьогодні проходить єдиний день голосування - виборні кампанії різного рівня, зокрема в окупованому Криму.

Раніше повідомлялося, що Дніпровський районний суд Києва продовжив запобіжний захід колишньому "міністру охорони здоров'я" окупаційної влади Криму Петру Михальчевському, обвинуваченому в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram