ГоловнаПолітика

Волкер сподівається на подальший обмін полоненими між Україною та РФ

Спецпредставник Держдепу щодо України розраховує, що це стане поштовхом для припинення вогню на Донбасі та виконання Мінських угод.

Волкер сподівається на подальший обмін полоненими між Україною та РФ
Курт Волкер
Фото: 24 tv

Спеціальний представник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер висловив надію, що обмін утримуваними особами між Росією та Україною стане поштовхом для припинення вогню на Донбасі та виконання Мінських угод.

Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Дуже приємно бачити повернення додому українських моряків і обмін полоненими між Україною та Росією! Сподіваюся, що це послужить імпульсом для подальшого обміну ув'язненими, припинення вогню і просування до повного виконання Мінських домовленостей", - написав Волкер. 

Раніше Волкер також заявляв, якщо обмін відбудеться, це буде результатом прямої взаємодії президентів України і Росії.

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, відбувся обмін полоненими між Україною і Росією за формулою 35 на 35. Додому повернулися 24 українських моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року. А також 11 політв'язнів: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Володимир Балух, Роман Сущенко, Павло Гриб, Олексій Сізонович, Артур і Євген Панови, Едем Бекіров. Деякі з політв'язнів були в російському полоні близько п'яти років.

Президент США висловив привітання обом країнам і назвав обмін полоненими "гігантським кроком до миру".

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова розповіла, що Росія утримує ще 110 громадян України на своїй території та в анексованому нею Криму.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram