ГоловнаПолітика

Аваков прокоментував видачу Цемаха Росії

"Це доказ, але мовчазний доказ. Питання в тому, що мовчазний доказ сидить тут, а наші люди сидять там".

Аваков прокоментував видачу Цемаха Росії
Арсен Аваков
Фото: скриншот из видео

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував LB.ua видачу Росії терориста Володимира Цемаха, який є свідком у справі про катастрофу літака МН17.

"Що таке для нас Цемах. Аферист з бунтуючих степів, учасник злочину. Це доказ, але мовчазний доказ. Питання в тому, що мовчазний доказ сидить тут, а наші люди сидять там. Таких як Цемах у нас буде достатньо ще. Доказів достатньо. Це не простий крок, але правильний", - сказав Аваков.

Глава МВС також висловив думку, що обмін полоненими відбувся завдяки божевільним зусиллям та концентрації команди Зеленського.

Раніше глава СБУ Іван Баканов повідомив, що відсутність Цемаха в списку зупинила б переговори з РФ про обмін полоненими. Також повідомлялося, що свідка у справі загибелі МН17 перед відправленням допитали.

Володимир Цемах був командиром роти найманців в 2014 році в Сніжному, є одним з підозрюваних в розслідуванні загибелі "Боїнга" МН-17. 

Бойовика дістали зі Сніжного ціною життя розвідника Олександра Колодяжного. Він помер від травм, отриманих  під час спецоперації, 11 липня. Також повідомлялося, що видача Цемаха може послабити шанси на притягнення до кримінальної відповідальності винних у збитті MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram