ГоловнаПолітика

Українських моряків вивезли із СІЗО "Лефортово", - адвокат

У суботу вранці з московського СІЗО виїхали два автобуси в супроводі поліцейського кортежу.

Українських моряків вивезли із СІЗО "Лефортово", - адвокат
Украинских моряков сопровождают на заседание суда в Лефортово, Москва, 15 января 2019.
Фото: EPA/UPG

Керівник групи адвокатів українських моряків Микола Полозов повідомив, що почався процес обміну полоненими між Україною і Росією. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"За моїми даними, моряки вже покинули слідчий ізолятор. Вважаю, що їх повезли в аеропорт для видачі українській стороні", - сказав Полозов російському агентству Интерфакс у суботу вранці.

Раніше українські та російські журналісти повідомили, що з московського СІЗО "Лефортово" о 8:45 виїхали два автобуси в супроводі поліцейського кортежу.

Хто перебуває в автобусах - невідомо, передає "Громадське".

Раніше адвокат Валентин Рибін заявив, що президент Володимир Зеленський помилував людей з обмінного списку. Однак він не уточнив, про яку кількість людей йдеться і не назвав їх прізвищ.

У профільній комісії підтвердили розгляд питання про помилування засуджених зі списку на обмін, але якими були рішення комісії, повідомити відмовилися.

Нагадаємо, раніше колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов, який отримав громадянство України, повідомив, що 30 серпня може відбутися обмін полоненими між Україною і РФ. Про це також написав у своєму телеграм-каналі головний редактор "Эха Москвы" Олексій Венедиктов.

Згодом новий генпрокурор України Руслан Рябошапка перепостив повідомлення працівниці Верховної Ради Анни Ісламової, в якому вона написала, що обмін полоненими між Україною і РФ вже почався. Після цього багато ЗМІ почали повідомляти про те, що полонені українці почали повертатися на батьківщину.

Наступного ранку Офіс президента, а також Служба безпеки спростували ці повідомлення і заявили, що переговори з Росією про обмін полоненими тривають. Це підтвердили і адвокати політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram