ГоловнаПолітика

Гонтарева записала відео з лікарняної палати

Ексголові НБУ в найближчі місяці доведеться пересуватися на милицях.

Колишня голова Нацбанку Валерія Гонтарева після автомобільної аварії, в яку вона потрапила кілька днів тому, буде змушена пересуватися на милицях і у візку в найближчі 4-5 місяців.

Про це йдеться у відео, яке вона записала для "НВ Бізнес".

"Покажу вам своє інвалідне крісло і свої милиці, на яких мені доведеться пересуватися, на жаль, наступні чотири, а то й п'ять місяців", - розповіла Гонтарева.

Вона повідомила, що її лікують в одній з кращих ортопедичних клінік Англії і показала свою ногу в лангеті.

Вона також попросила українську поліцію розслідувати підпал автомобіля її сім'ї в Києві.

"Сьогодні вночі підірвали, обливши бензином, машину мого сина. Це машина сім'ї, вони на ній їздили, вона стояла у дворі їхнього будинку. Ця машина належала моїй невістці, у якої таке саме ім'я, як у мене - Валерія Гонтарева", - сказала ексголова НБУ.

Тим часом сам регулятор звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити безпеку життя і здоров'я ексглави НБУ, поточного керівництва та співробітників Національного банку.

"Кілька останніх інцидентів, які сталися з Валерією Гонтаревою і її сім'єю в Лондоні та Києві, можуть свідчити про наявність організованого і цілеспрямованого психологічного і фізичного тиску на попереднього голову НБУ. Ми розцінюємо це як реальну загрозу особистій недоторканності посадових осіб регулятора, які здійснювали і продовжують здійснювати реформи фінансового сектору, і спроби таким чином підірвати здатність центрального банку виконувати своє призначення - забезпечувати цінову і фінансову стабільність як фундамент для стійкого економічного зростання", - йдеться в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, раніше Гонтарева заявляла, що побоюється за свою безпеку у зв'язку з погрозами від Ігоря Коломойського. Вона очолювала НБУ на момент націоналізації ПриватБанку, який раніше належав олігархові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram