ГоловнаПолітика

Суд присяжних виправдав лобіста Януковича Грегорі Крейга

Грега Крейга звинувачували в тому, що в 2012 році він не зареєстрував свою роботу на Януковича в базі іноземних агентів уряду США.

Суд присяжних виправдав лобіста Януковича Грегорі Крейга
Грегори Крейг
Фото: politico

Суд присяжних США виправдав колишнього адвоката Білого дому Обами Грегорі Крейга за звинуваченням в умисному введенні в оману Міністерства юстиції у зв'язку з його лобістською роботою в Україні. Про це повідомляє Politico.

Судовий розгляд тривав три тижні в федеральному суді Вашингтона. Суд докладно вивчив діяльність Крейга в 2012 році та матеріали доповіді про переслідування Юлії Тимошенко.

Крейга звинувачували в тому, що в 2012 році він не зареєстрував свою роботу на колишнього президента України Віктора Януковича в базі іноземних агентів уряду США і приховав цю інформацію від американського уряду.

У 2012-му, будучи партнером в юридичній фірмі Skadden, Крейг працював разом із Полом Манафортом для Януковича. На замовлення українського Мін'юсту Крейг разом із колегами підготував юридичний звіт про процес над Юлією Тимошенко і передав його для публікації в The New York Times. Звіт містив докладний аналіз справи експрем'єра на відповідність західним стандартам правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram