ГоловнаПолітика

ЄС має намір продовжити на півроку індивідуальні санкції проти РФ

Офіційного рішення ради ЄС ще не було.

ЄС має намір продовжити на півроку індивідуальні санкції проти РФ
Фото: 24tv.ua

Сьогодні, 4 вересня, Комітет постійних представників країн ЄС узгодив рішення про те, щоб продовжити індивідуальні санкції проти фізичних і юридичних осіб РФ за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дипломатичне джерело в інститутах ЄС.

"Тепер має бути офіційне рішення Ради ЄС. Воно буде, очевидно, прийнято наступного тижня за письмовою процедурою. Після публікації в "Офіційному журналі" Євросоюзу рішення набуде чинності", - сказав співрозмовник агентства.

Обмежувальні заходи ЄС передбачають заморожування фінансових активів і заборону на поїздки в країни ЄС, а також інші держави, які приєдналися до цих санкцій. Перші такі санкції були введені в березні 2014 року. Кожні півроку ЄС їх продовжує.

Останнє продовження набуло чинності 15 березня 2019 року.

Нагадаємо, в червні цього року Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані проти специфічних секторів російської економіки до 31 січня 2020 року.

Санкції включають: обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п'яти російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами ЄС, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram