ГоловнаПолітика

Новий уряд України наймолодший у Європі, - Deutsche Welle

Середній вік українського уряду майже на 14 років менший, ніж у німецьких колег.

Новий уряд України наймолодший у Європі, - Deutsche Welle
Фото: Михаил Палинчак

Середній вік нових українських міністрів - 39 років. На цей момент вони є наймолодшими в Європі, повідомляє Deutsche Welle.

Видання наводить як приклад німецький уряд, який почав партійну кар'єру, коли новий український прем'єр ще навіть не народився. 35-річний Олексій Гончарук на 30 років молодший за канцлера Анґелу Меркель і на чотири роки молодший за "юне обдарування" її уряду - 39-річного міністра охорони здоров'я Єнса Шпана. Загалом видання підрахувало, що середній вік українського уряду майже на 14 років менший, ніж у німецьких колег.

Окрім того, українські посадовці Ради на 6-10 років молодші за свої колег з країн Балтії, Фінляндії та Білорусі і в середньому на 20 років молодші, ніж міністри в Іспанії або Португалії. Середній вік уряду Франції (56 років) - вдвічі більше за вік наймолодшого українського чиновника, 28-річного віцепрем'єра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. До слова, разом зі своїм ровесником, естонським міністром економіки Віргініусом Сінкевічусом, Федоров є наймолодшим міністром Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram