ГоловнаПолітика

Супрун і два її заступники написали заяви про звільнення

В.о. голови МОЗ побажала успіхів новим чиновникам і написала для них кілька порад.

Супрун і два її заступники написали заяви про звільнення
Уляна Супрун, Павел Ковтонюк и Александр Линчевский

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала заяву про звільнення на ім'я новообраного прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

Супрун зазначила, що разом з нею заяви також написали її заступники Павло Ковтонюк та Олександр Лінчевський.

"Чекаємо найближчого засідання уряду, де вони будуть розглянуті. А до того, як завжди, продовжуємо виконувати свої обов'язки", - додала вона.

Супрун побажала успіхів новим чиновникам і написала для них кілька порад.

"Вірте в свої сили. Не дозволяйте, щоб вами керували. Не бійтеся бути технократами і не будьте "чиїмись ручними" міністрами. Ви відповідальні за цілі сфери життя українців і ви є експертами в уряді. Ухвалюйте рішення і домагайтеся їх втілення. Пам'ятайте, що ви служите українському народу, а не президенту, голові партії або будь-якому іншому політику", - написала в.о. голови МОЗ.

Нагадаємо, напередодні петиція за збереження Супрун на посаді міністра охорони здоров'я набрала понад 25 тис. голосів.

Наприкінці липня Уляна Супрун розповіла, що у разі відставки з МОЗ продовжить роботу над змінами в системі охорони здоров'я. Крім того, в разі, якщо вона не увійде до наступного складу Кабміну, Супрун планує видати книгу про здоровий спосіб життя і залучати іноземні інвестиції в українську систему охорони здоров'я.

Раніше джерело LB.ua повідомило, що сьогодні основним кандидатом на посаду голови МОЗ визначено ексголову Одеської ОДА Максима Степанова. У нього вже була розмова на цю тему з Олексієм Гончаруком. Однак сьогодні, 29 серпня, перед першим засіданням нової Верховної Ради головний претендент на цю посаду знову змінився - крісло Супрун може перейти до експерта з медреформи Зоряни Черненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram