ГоловнаПолітика

Трамп попросив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки

Фінансування ставиться під сумнів, оскільки Трамп хоче забезпечити пріоритетність інтересів США.

Трамп попросив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп попросив свою команду національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовують в інтересах Сполучених Штатів. Про це повідомляє Politico з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації.

За словами джерела видання, Трамп шукає гарантії того, що інші країни "платять свою справедливу частку".

Він зазначив, що серед тих, хто займається розглядом питання фінансування безпеки України, міністр оборони Марк Еспер і радник президента з національної безпеки Джон Болтон.

У повідомленні зазначено, що в 2019 фінансовому році законодавці США виділили Україні 250 мільйонів доларів на допомогу в галузі безпеки, включаючи гроші на зброю, навчання, обладнання та розвідувальну підтримку. Зокрема, Конгрес виділив 50 мільйонів доларів на озброєння.

Тепер це фінансування ставиться під сумнів, оскільки президент хоче забезпечити пріоритетність інтересів США.

Видання також зазначає, що кошти на Україну не можуть бути витрачені, наразі питання про це розглядають. Термін їх використання закінчується 30 вересня фінансового року.

Нагадаємо, в рамках візиту президента України до Варшави, який відбудеться в найближчі дні, у Зеленського опрацьовують питання зустрічі з президентом США.

Крім того, 28 серпня в радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона і Зеленського відбулася зустріч, на якій обговорювали підготовку до зустрічі Зеленського і президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram