ГоловнаПолітика

Рада завтра розгляне питання призначення керівництва Ради, Кабміну і зняття недоторканності (Документ)

Питання недоторканності викликало дискусію на засіданні підготовчої депутатської групи.

Рада завтра розгляне питання призначення керівництва Ради, Кабміну і зняття недоторканності (Документ)
Фото: belvpo.com

Верховна Рада завтра розгляне питання призначення керівництва Ради, Кабміну і зняття недоторканності. При цьому питання про розгляд законопроєкту про зняття депутатської недоторканності викликало дискусію на засіданні підготовчої депутатської групи, передає кореспондент LB.ua.

Фото: LB.ua
Фото: LB.ua

Зокрема, в Апараті ВР нагадали, що, відповідно до регламенту, законопроєкт 7203 «Про внесення змін в ст.80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів", за який не проголосували на попередній сесії, не може повторно виноситися на розгляд.

Незважаючи на те, що в порядку денному питання 7203 немає, його включать і розглянуть.

Однак головуючий Дмитро Разумков закликав усіх присутніх бути конструктивними і виконати передвиборні обіцянки про зняття недоторканності, проголосувавши за цей законопроєкт.

Аналогічно Руслан Стефанчук нагадав, що «Андрій Парубій та Руслан Князевич самоусунулися від підписання цього документа... А сьогодні ви прозріли», - нарікав він.

Разумков зазначив, що питання про включення законопроєкту 7203 буде проголосовано завтра на засіданні.

«І давайте врешті виконаємо те, що так довго обіцяли нашим виборцям», - резюмував він.

У відповідь на це член «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко звинуватила Разумкова в «початку роботи з порушення регламенту».

У той же час Сергій Льовочкін від ОПЗЖ наполягав на включенні до порядку денного питання про розгляд виконання Мінських угод і встановлення миру на Донбасі. А Вадим Рабінович просив включити до порядку завтра створення тимчасової комісії за фактами розслідування «злочинів Порошенка і його подільників». Артур Герасимов від «Європейської Солідарності» наголосив на необхідності обговорення кандидатур віцеспікерів перед голосуванням за них. Андрій Кожем'якін від «Батьківщини» повністю підтримав проєкт порядку денного роботи парламенту на завтра. А «Батьківщина» висунула на посаду другого віцеспікера Олену Кондратюк.

Депутатська група прийняла рішення дати заключне слово про підсумки роботи Ради попереднього скликання Андрію Парубію «тільки в рамках регламенту, 10 хвилин», - зазначив Разумков.

Джерело LB.ua в Апараті Ради повідомило, що «Слуга народу» взагалі не хотіла надавати слово для звіту Парубію з трибуни.

Нагадаємо, «Європейська Солідарність» висунула свою кандидатуру на посаду віцеспікера — Мустафу Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram