ГоловнаПолітика

Спілка ветеранів запропонувала кандидатуру на посаду профільного міністра

Оксана Коляда - нинішня заступниця міністра у справах ветеранів.

Спілка ветеранів запропонувала кандидатуру на посаду профільного міністра
Оксана Коляда
Фото: facebook.com/www.spilka.veteraniv

Спілка ветеранів України пропонує призначити керівником профільного міністерства Оксану Коляду.

Про це йдеться на сторінці Спілки ветеранів України у фейсбуці.

"Завдяки плідній роботі Спілки ветеранів України щодо збереження Міністерства у справах ветеранів позиція керівників держави до нього змінилася. Це добре. Ще раз підкреслюємо: Мінвет - це не миттєве вирішення всіх проблем, це лобіст на рівні уряду і суб'єкт законодавчої ініціативи. Інструмент, яким потрібно навчитися користуватися", - підкреслено в повідомленні.

Зазначають, що президент Володимир Зеленський на міжнародному ветеранському і волонтерському форумі в Києві запропонував ветеранській спільноті вибрати кандидатуру нового міністра, оскільки Ірину Фріз, яка раніше очолювала відомство, обрано депутаткою Ради.

"Провівши тривалі і прискіпливі консультації, ми зупинилися на кандидаті - зараз ніхто не буде кращим, ніж чинна заступниця міністра у справах ветеранів Оксана Коляда (Гаврилюк). По-перше, вона стояла біля витоків новонародженого Міністерства і добре знає суть процесів, які там ще тривають. По-друге, вона - рішучий і конструктивний офіцер, вміє працювати на результат. І по-третє, вона дуже добре розуміє важливість зв'язку з ветеранською спільнотою й уміє до неї прислухатися. Пане президенте, ви просили кандидатуру. Ми вам її офіційно надаємо", - йдеться в повідомленні.

Коляда в коментарі LB.ua зазначила, що Офіс президента поки що офіційно не пропонував їй очолити Міністерство ветеранів.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Кабмін створив Міністерство у справах ветеранів, яке стало правонаступником Держслужби у справах ветеранів. На посаду міністра призначили Ірину Фріз.

14 серпня на черговому засіданні підготовчої група нового скликання Верховної Ради обговорювалося питання скорочення кількості парламентських комітетів, у тому числі у справах ветеранів. Фріз виступила проти такого рішення, за її словами, після скорочення комітету буде скорочено і профільне міністерство.

США закликали Україну визначитися з форматом діяльності Мінветеранів, а президент Зеленський пообіцяв зберегти відомство. Він також запропонував громадськості вибрати кандидатуру на посаду міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram