ГоловнаПолітика

Депутат від "Слуги народу" з подвійним громадянством Куницький заявив про виключення з комітету

Куницького перевели в інший комітет "без пояснення причин і узгодження".

Депутат від "Слуги народу" з подвійним громадянством Куницький заявив про виключення з комітету
Александр Куницкий
Фото: facebook/Александр Куницкий

Обраного народного депутата від "Слуги народу" Олександра Куницького виключили з комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Про це він заявив на своїй сторінці у facebook.

Куницький повідомив, що, прийшовши на засідання, він зауважив, що його виключили з комітету і перевели в інший.

"Сьогодні пройшло перше, напівформальне засідання комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності. Сьогодні ж, прибувши на засідання, від голови комітету, Дениса Монастирського, я з подивом дізнався, що "хтось" вирішив перевести мене в інший комітет. Без пояснення причин і узгодження зі мною", - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, Куницький балотувався за підтримки партії "Слуга народу" в Харкові. Під час однієї із зустрічей з виборцями він сам підтвердив, що з 12 років має громадянство Ізраїлю. Він також проходив службу в армії цієї країни.

11 липня ЦВК скасувала реєстрацію Куницького кандидатом через подвійне громадянство. Але 14 липня Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про зняття з виборів кандидата Куницького. За два дні до голосування, 19 липня, Верховний суд допустив Куницького до виборів.

Куницький переміг за мажоритарним округом №169 у Харкові, де також балотувалися Олександр Грановський та Олександр Кірш.

Раніше глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що остаточний склад комітетів Ради буде затверджено завтра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram