ГоловнаПолітика

Депутат Київради Майзель відкинув причетність до корупційних схем і звернувся в НАБУ

Депутат Київради Майзель відкинув причетність до корупційних схем і звернувся в НАБУ
Фото: kievvlast.com.ua

Депутат Київської міської ради Сергій Майзель заявив, що не має стосунку до нібито тиску на підприємців Києва "від імені голови Офісу президента Андрія Богдана". Опубліковану сьогодні в ЗМІ інформацію про це він у своєму facebook назвав фейковою і заявив, що звернеться в Національне антикорупційне бюро України з проханням перевірити зміст повідомлень, що розповсюджуються в мережі.

Депутат висловив здивування, що глава Офісу президента розмістив у своєму facebook посилання на сумнівний ресурс.

"Глава ОПУ Андрій Богдан, з яким я особисто не знайомий, оприлюднив у facebook статтю, в якій я нібито вимагаю кошти від київських підприємців за роботу їхніх МАФів. Є два шанованих видання - британське ВВС і американське СNN. А є українська пародія на ЗМІ – BBC-CCNN.com.ua. Своєю сьогоднішньою популярністю я зобов'язаний "пародії" - саме на неї опублікував посилання глава ОПУ", - написав Майзель.

Він зазначив, що готує запит до НАБУ стосовно цього.

"В оприлюдненій статті про мене жодної конкретики. Незрозумілі скріни, які може будь-хто зробити за хвилину. "Ноу-нейми" коментатори. Замовники публікації зробили з пана Богдана чупакабру, яку бояться в Києві. Невже ці люди дійсно вважають, що використовуючи прізвище глави ОПУ, в столиці можна творити "беззаконня"? Байки ... щоб зупинити фейк-ньюз, я звертаюся до НАБУ. До кінця тижня бюро отримає запит від мене з вимогою перевірити викладену інформацію", - заявив депутат Київради.

Майзель вважає, що Богдана міг хтось попросити про таку публікацію.

"Я не вірю, що глава ОПУ читає таке і тим більше не розуміє різниці між журналістикою справжньою і замовною. Людина, яка пройшла президентську кампанію, поведеться на таке "вкидання"?.. Я швидше повірю в те, що пана Богдана попросили про репост або ввели в оману щодо серйозності цього "засобу масової інформації", - наголосив він.

Депутат зазначив, що вихід публікації може бути пов'язаний з конфліктом між главою Офісу президента і мером Києва Віталієм Кличком.

"Якщо складно знищити репутацію міського голови, то варто спробувати "пройтися по людях", які асоціюються з його командою. Що ж, приймаю ситуацію такою, яка вона є. Бо сили, які використовують моє ім'я в своїх іграх, перебувають "у високих кабінетах". Туди вхід тільки для топів, явно не для депутатів міського рангу", - прокоментував Майзель.

Він запропонував "хейтерам" пройти тест на логіку.

"У статті про мене пишуть, що я вимагаю кошти від бізнесменів "від імені Богдана". Окей, але водночас я чи не головний лобіст капітальної реконструкції проспекту Ватутіна у Деснянському районі. Місцеві жителі знають, як буйно цвіте торгівля в МАФах уздовж проспекту. Якщо я на цьому заробляю, хіба є здоровий глузд в тому, щоб залишитися без прибутку? Після капремонту жодних МАФів там не буде", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram