ГоловнаПолітика

"Слуга народу" готова поступитися опозиції чотирма комітетами і комісією з питань ветеранів (оновлено)

Стало відомо, які комітети отримають ЄС, ОПЗЖ і "Батьківщина".

"Слуга народу" готова поступитися опозиції чотирма комітетами і комісією з питань ветеранів (оновлено)
Фото: Анна Стешенко

Один із лідерів "Слуги народу" Руслан Стефанчук заявив, що його партія готова поступитися кількома комітетами у Верховній Раді.

Про це він сказав журналістам перед початком засідання однієї з підгруп підготовчої групи, пише УНІАН.

"Найголовніше питання, щодо якого ми сьогодні спробуємо прийти до якогось проміжного етапу, - це пропозиції про наповненість комітетів. Ми розглянемо всі пропозиції від партій, які надійшли, і особливо - від позафракційних депутатів. Тому що там своя історія. І спробуємо, максимально використовуючи два принципи - пропорційності та професіоналізму, запропонувати своє бачення комітетів", - сказав Стефанчук.

За його словами, "Слуга народу" розглядає можливість очолити меншу кількість комітетів, аніж вони планували раніше, взявши натомість посади першого заступника голови комітету або секретаря.

Стефанчук висловив надію, що в понеділок буде визначено прізвища керівників комітетів і вже завтра чи післязавтра на засіданні самої підготовчої депутатської групи це питання може бути вирішене.

Голова "Слуги народу" Дмитро Разумков, своєю чергою, назвав комітети, які партія готова віддати опозиції, пише "Укрінформ".

Фото: Анна Стешенко

"Те, що ми говоримо про керівні посади, а саме керівників комітетів, то ми пропонуємо - з прав людини і деокупації тимчасово окупованих територій, друге - це свобода слова, молоді та спорту, євроінтеграція, і комісія з питань ветеранів", - сказав він.

Ці питання обговорювалися на засіданні в понеділок, але учасники засідання вирішили взяти перерву до вівторка, щоб за цей час провести консультації зі своїми політичними силами.

Також, додав Разумков, обговорювалися пропозиції щодо кандидатур на посади заступників голови Верховної Ради. "Але ми це питання будемо проговорювати після вже остаточного рішення", - додав політик.

Водночас він підтвердив інформацію про те, що не всі партії представили свої пропозиції. "Це теж правда. Але ми розраховуємо, що до вечора отримаємо пропозиції щодо керівного складу в комітетах і на ранок вийдемо з консолідованою позицією", - додав лідер партії "Слуга народу".

Артур Герасимов з "Європейської солідарності", своєю чергою, розповів, що планують створити тимчасову спеціальну комісію з питань ветеранів і на її керівника було одностайно обрано представника "ЄС" Яну Зінкевич.

Оновлення 19:20. Парламентський комітет з питань свободи слова очолить представник "Опозиційної платформи - За життя", з питань молоді і спорту - "Батьківщини", з питань євроінтеграції - "Європейської солідарності".

Джерела LB.ua в "Слузі народу" підтверджують цю інформацію.

Згідно з повідомленням, ЄС і "Батьківщина" подали свої кандидатури, а ОПЗЖ свого кандидата не представила. Тому список затвердять уже завтра.

Джерело в партії також повідомило, що крісло другого віцеспікера може зайняти самовисуванка Ірина Констанкевич (була в партії "УКРОП").

ОПЗЖ пообіцяла не висувати на посаду голови комітету Віктора Медведчука, повідомило джерело.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram