ГоловнаПолітика

Україна засудила проведення "фейкових" виборів в окупованій Абхазії

Регіон з 2008 року окупований Росією.

Україна засудила проведення "фейкових" виборів в окупованій Абхазії
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення 25 серпня так званих президентських виборів в окупованому Росією регіоні Грузії - Абхазії. Про це йдеться в заяві відомства.

"Україна не визнає ці фейкові "вибори" і розглядає їх як чергову провокаційну спробу Російської Федерації легітимізувати проросійський сепаратистський режим окупованої грузинської території Абхазія", - йдеться в заяві.

У відомстві зазначають, що Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів і не визнає так званої незалежності окупованих Абхазії та Цхінвальського регіону.

Також МЗС закликало Російську Федерацію переглянути рішення про визнання "незалежності" так званих Республіки Абхазія і Республіки Південна Осетія.

У самопроголошеній Абхазії вибори проходять у неділю, 25 серпня. На пост "президента республіки" претендують дев'ять кандидатів.

Нагадаємо, території Абхазії та Цхінвальського регіону офіційно оголошені в Грузії окупованими після військових дій між Росією і Грузією в серпні 2008 року. Тоді РФ визнала незалежність цих грузинських регіонів і перекинула туди додаткові війська і озброєння. Інші держави, крім Венесуели, Нікарагуа, Науру і Сирії, незалежність цих регіонів не визнають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram