ГоловнаПолітика

Трамп, Макрон і королева Єлизавета привітали Зеленського з Днем Незалежності

Привітання надійшли також від низки лідерів інших країн світу.

Трамп, Макрон і королева Єлизавета привітали Зеленського з Днем Незалежності
Фото: Макс Требухов

З нагоди 28-ї річниці Незалежності України на адресу президента Володимира Зеленського надійшли привітання від президентів США та Франції, а також королеви Великобританії Єлизавети II.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Так, президент Дональд Трамп відзначив незмінність позиції США в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

"Протягом наступного року Сполучені Штати Америки будуть працювати у партнерстві з владою та народом України заради просування реформ, які дуже важливі для успіху України, включаючи реформи у сфері верховенства права і боротьби з корупцією, зміцнення демократичних інститутів та сприяння економічному зростанню. Українська нація повинна втілити свій величезний потенціал і Сполучені Штати пишаються тим, що є партнером і підтримують Україну на цьому шляху змін", - зазначив у своєму привітанні президент США.

"З великою радістю надсилаю Вашій Високоповажності свої вітання з нагоди Вашого національного свята - разом з найкращими побажаннями щастя і процвітання народу України у майбутні роки", - йдеться в тексті привітання від королеви Великобританії Єлизавети II.

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон у своєму привітанні зазначив, що Франція залишається разом з Україною для відновлення миру на сході країни.

"Я вітаю Вашу ініціативність і рішучість, спрямовані на якнайшвидше досягнення конкретного прогресу в інтересах населення, яке страждає в результаті конфлікту. Зі свого боку хотів би запевнити Вас у моєму прагненні досягти суттєвих результатів на переговорах в рамках Нормандського формату і в переговорах з Росією", - зазначив президент Франції.

"Я переконаний, що що швидше Україна проведе амбітні реформи, зокрема у сфері боротьби з корупцією, та створить сприятливі умови для реалізації свого виняткового економічного потенціалу, то швидше в Україну повернеться мир", - додав Еммануель Макрон.

Привітання надійшли і від низки лідерів інших країн світу, зазначає пресслужба глави української держави.

Нагадаємо, раніше посольство США привітало Україну з річницею Незалежності віршем Ліни Костенко.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон і британські дипломати привітали українців з Днем Незалежності, зачитавши текст пісні Тараса Петриненка "Україна". Джонсон завершив звернення словами "Слава Україні!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram