ГоловнаПолітика

Фаворитом на посаду голови МОЗ став голова НСЗУ Петренко

У НСЗУ поки що цю інформацію не коментують.

Фаворитом на посаду голови МОЗ став голова НСЗУ Петренко
Олег Петренко
Фото: Макс Левін

Голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко - серед найбільш імовірних претендентів на посаду міністра охорони здоров'я.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело.

У НСЗУ цієї інформації не коментують.

Раніше видання "Дзеркало тижня" також назвало Петренка фаворитом на цю посаду.

Повідомляли, що його кандидатура "підтримана експертною спільнотою, американською стороною і схвалена на Банковій", тобто в Офісі президента.

Нагадаємо, Петренко очолює НСЗУ з березня 2018 року, коли її створили в рамках медичної реформи, яку проводить нинішня виконувачка обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Він закінчив Вінницький національний медуніверситет ім. Пирогова, має ступінь магістра менеджменту організації охорони здоров'я Школи охорони здоров'я Києво-Могилянської академії та Маастрихтського університету (2006 рік). У 2006 році Петренко також закінчив Українську школу політичних студій.

З 2007 року Петренко займав керівні посади в кількох приватних клініках, у тому числі з 2008-го по 2015 рік - першого заступника генерального директора клініки "Оберіг", з 2015-го по лютий 2018 рік - заступника гендиректора зі стратегічного розвитку клініки "Ісіда". Як експерт 2017 року брав участь у засіданнях комітету Ради з питань охорони здоров'я.

У лютому 2018 року Петренко переміг у конкурсі на посаду голови НСЗУ, в якому брали участь 13 кандидатів.

14 серпня в.о. голови МОЗ Супрун обговорила продовження медреформи в Офісі президента Зеленського. Відповідаючи на питання про потенційних кандидатів на посаду міністра охорони здоров'я в команді президента, Супрун сказала, що "в Україні є багато розумних і талановитих людей, які можуть продовжити трансформацію". Багато з них, за словами Супрун, працювали її заступниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram