ГоловнаПолітика

США закликали Україну визначитися з форматом діяльності Мінветеранів

"Ми хотіли б задовольнити потреби ветеранів у отриманні нових навичок, необхідних їм для виживання".

США закликали Україну визначитися з форматом діяльності Мінветеранів
Фото: US-Ukraine Business Council

Тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Штати готові підтримувати Україну, її ветеранів і волонтерів.

Про це він заявив на Міжнародному форумі "Там, де ти - там Україна", - передає "Радіо Свобода".

"За допомогою Міністерства у справах ветеранів ми зможемо надалі надавати підтримку волонтерам і ветеранам у цивільному житті. На сьогодні завданням для України є визначення формату діяльності міністерства", - зазначив Тейлор.

Він додав, що США готові підтримувати Україну в тих програмах і проєктах, які дозволять українським ветеранам здобути освіту і необхідне медичне забезпечення.

"З боку США ми хотіли б задовольнити потреби ветеранів у отриманні нових навичок, які їм необхідні для виживання", - зазначив Тейлор.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський, відкриваючи форум, повідомив, що Міністерство у справах ветеранів не буде ліквідовано, а кандидатуру на посаду голови відомства запропонують ветерани та волонтери.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Кабмін створив Міністерство у справах ветеранів, яке стало правонаступником Держслужби у справах ветеранів. На посаду міністра було призначено нардепку Ірину Фріз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram