ГоловнаПолітика

МВС оголосило про ліквідацію Департаменту захисту економіки

Функції підрозділу перейдуть новій Службі фінансових розслідувань.

МВС оголосило про ліквідацію Департаменту захисту економіки
Фото: facebook.com/dze.police.ukraine

Міністерство внутрішніх справ оголосило про ліквідацію Департаменту захисту економіки у складі Національної поліції. Його функції перейдуть ще не створеній Службі фінансової поліції.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на розширеному засіданні колегії МВС у п'ятницю.

"У державі гостро стоїть питання створення єдиного органу, який буде займатися боротьбою з фінансовими і економічними злочинами - Служби фінансових розслідувань. Сьогодні буде відповідна нарада в РНБО. Ми повинні зробити перші кроки. Пропоную прийняти рішення про ліквідацію Департаменту захисту економіки Національної поліції. Це необхідний крок у напрямку подальшого розвитку загальнодержавної системи контролю за фінансовими потоками", - сказав Аваков.

Він висловив упевненість, що професійні співробітники цього департаменту будуть затребувані на службі в інших підрозділах.

Аваков додав, що економічні підрозділи слід ліквідувати в складі й інших правоохоронних органів.

"Ми вважаємо, що повинні бути ліквідовані підрозділи розслідування з економіки в Службі безпеки України, МВС України, податковій міліції. І все це повинно бути передано Службі фінансових розслідувань. Щоб не вийшло так: робили, робили, робили, а все одно п'ять перевіряючих приходять на одне підприємство", - сказав він.

Нагадаємо, що Службу фінансових розслідувань планували створити ще 2017 року, але реформа була зупинена президентом Петром Порошенком. Він хотів створити замість цього Національне бюро фінансової безпеки, але Рада цю ідею не підтримала.

Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що нова влада повернулася до ідеї створення СФР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram