ГоловнаПолітика

Луценко назвав себе ефективним генпрокурором

Голова ГПУ заявив, що не має повноважень посадити всіх "чортів".

Луценко назвав себе ефективним генпрокурором
Фото: Facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що був ефективним на своїй посаді.

Про це Луценко сказав в інтерв'ю "Цензору".

"Мій звіт у Верховній Раді буде дуже простим. Я вважаю себе ефективним генпрокурором. 4 мільярди доларів США повернуті державі. Отримано три тисячі вироків корупціонерам категорії "Б", - сказав він.

Луценко поскаржився, що генпрокурор сильно обмежений у своїх можливостях. "В уяві нашого народу генеральний прокурор може все - тому що він генеральний. Тобто відповідальний за все ... Люди вважають, що генпрокурор легко може посадити будь-якого чорта", - заявив він.

Луценко пояснив, що насправді ГПУ займається розслідуванням і забезпеченням сторони держобвинувачення в таких справах, як убивства, грабежі, розбої, викрадення авто, несплата податків. Також у веденні Генпрокуратури - тероризм, державна зрада, військові злочини і корупція категорії "Б" (до заступника голови ОДА).

"Люди питають - чому не відповідає міністр або чиновник сьогоднішньої влади. І я втомився говорити, що для них держава створила НАБУ. Створити - створила, а суспільство не привчили питати за їхню роботу", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час інавгурації зажадав від Ради звільнити трьох осіб, серед яких - генпрокурор Луценко. Двоє інших - голова СБУ Василь Грицак і міністр оборони Степан Полторак - подали у відставку, Луценко - ні.

Усі троє досі залишаються на посадах, їх буде звільняти нове скликання Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram