ГоловнаПолітика

НАБУ закрило справу проти кінокомпанії Зеленського "Кіноквартал"

Йдеться про фінансування фільму компанії "Я, ти, він, вона".

НАБУ закрило справу проти кінокомпанії Зеленського "Кіноквартал"
Фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження, відкрите за фактом можливої розтрати держкоштів компанією президента Володимира Зеленського "Кіноквартал".

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських Новин".

"Зазначене кримінальне провадження закрито 8.07.2019 на підставі п.2 ч.1 ст.284 Кримінального процесуального кодексу України, з огляду на те, що під час провадження досудового розслідування за вказаним фактом не було виявлено жодних даних, які вказували б на наявність у діях службових осіб Держкіно і представників ТОВ "Кіноквартал" ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 (розтрата державних коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, справу було відкрито детективами НАБУ у квітні за заявою організації "Спілка добровольців". Йдеться про те, що Держкіно фінансувало 49% бюджету фільму компанії Зеленського під назвою "Я, ти, він, вона".

Спілка добровольців заявляє, що умовою фінансування було створення фільму повністю українською мовою, але компанія Зеленського цієї умови не виконала, а отже, допустила розтрату держкоштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram