ГоловнаПолітика

Голова Окружного адмінсуду Києва заявив, що склав повноваження

Вовк із початку року розглянув лише 50-60 справ.

Голова Окружного адмінсуду Києва заявив, що склав повноваження
Фото: Радио Свобода

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що склав повноваження.

Про це він сказав під час засідання Вищої ради правосуддя, на яке було винесено питання його тимчасового відсторонення від правосуддя.

Глава ВРП запитав у Вовка, скільки справ він розглянув цього року. "Близько 50-60", - відповів суддя. За даними представників прокуратури, Вовк прийняв 68 рішень.

На питання, чому так мало, суддя відповів: "У мене знижений коефіцієнт... Не можу зараз сказати... В даний час у відпустці. Я знявся з повноважень з 1 серпня, якщо не помиляюся".

Виконувачем обов'язки голови суду призначено Володимира Келеберду.

Нагадаємо, Павлу Вовку і кільком суддів ОАСК закидають втручання в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботував кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування й іншими методами.

Генпрокуратура подала у Вищу раду правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адмінсуду Павла Вовка і ще двох суддів.

ОАСК вважає претензії силовиків розправою, пов'язаною з особистими інтересами глави Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка і директора НАБУ Артема Ситника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram