ГоловнаПолітика

У "Євросолідарності" здивовані підходом "Слуги народу" до кількості нардепів у комітетах

"У комітеті з євроінтеграції - сім осіб, у комітеті цифрової трансформації - 20".

У "Євросолідарності" здивовані підходом "Слуги народу" до кількості нардепів у комітетах
Фото: uain.press

Віцепрем'єрка України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, обрана до Верховної Ради 9-го скликання від партії "Європейська Солідарність", здивована пропозиціями партії "Слуга народу" з приводу кількості народних депутатів у комітетах, у тому числі в комітеті з євроінтеграції.

Про це вона написала у фейсбуці.

"Цього разу "Слуги" вирішили на свій розсуд регулювати кількість депутатів у комітетах Ради. Проігнорувавши спільне рішення про граничний розмір комітетів, яке було досягнуто на першому засіданні підготовчої групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішило, що, наприклад, у комітеті з євроінтеграції повинно бути не менше, а не більше, ніж сім (!) людей, тоді як у комітеті, який буде займатися цифровою трансформацією, повинні працювати 20 депутатів", - зазначила вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, це не тільки порушення засад демократії і етики, а передусім ігнорування обраних українським народом і підтверджених новими керівниками пріоритетів.

Вона нагадала, що євроінтеграція - це тривала і копітка робота в усіх сферах життя країни.

"Нагадаю, євроінтеграція - це не міжнародні вояжі, не урочисті фото з керівниками ЄС, а перш за все - довга, кропітка і клопітка робота в усіх сферах життя країни: від транспорту, митниці та енергетики до захисту авторських прав і зміни трудового законодавства. Саме від профільного комітету залежить, як швидко і наскільки якісно Рада розглядатиме євроінтеграційні законопроекти, яких так очікують українці", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Фото: facebook.com/ivanna.klympushtsintsadze

За словами віцепрем'єрки, потрібно не тільки зберегти євроінтеграційний поступ, а й прискорити його.

"Саме це обіцяло керівництво "Слуги народу" європейським чиновникам. Але це - обіцянки. А такі конкретні речі, як обмеження кількості депутатів у комітетах, і безпосередньо обмеження сімома особами комітету, відповідального за наближення вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, свідчать зовсім про інші наміри", - додала вона.

Нагадаємо, на початку серпня "Слуга народу" визначилася з головами ключових комітетів Ради. Усього в парламенті 9-го скликання працюватимуть 23 комітети, а також спеціальна контрольна комісія з питань приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram