ГоловнаПолітика

Ситник: НАБУ не здійснює несанкціонованого "прослуховування"

"Усе, що прослуховує НАБУ, робиться за санкцією суду".

Ситник: НАБУ не здійснює несанкціонованого "прослуховування"
Фото: Анна Стешенко

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що НАБУ не встановлювало несанкціонованого "прослуховування" в кабінеті заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не здійснюємо несанкціонованого прослуховування. Усе, що ми слухаємо, робиться за санкцією суду", - сказав Ситник.

За словами прессекретарки генпрокурора Лариси Сарган, для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників Генпрокуратури необхідний дозвіл від заступника генпрокурора або від самого генерального прокурора. Відповідно, тут мав би бути дозвіл від керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) - заступника генпрокурора. Однак жоден заступник генпрокурора, генпрокурор чи керівник САП такого прослуховування не санкціонував.

За фактом виявлення несанкціонованого прослуховування в кабінеті заступниці генпрокурора СБУ зареєструвала кримінальне провадження.

"ГСУ СБУ внесло в ЄРДР і розпочало досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 359 КК" (Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації), - написала Сарган у твітері 19 серпня ввечері.

Нагадаємо, 17 серпня в кабінеті заступниці генерального прокурора Анжели Стрижевської знайшли пристрій прослуховування. У ГПУ вважають, що пристрій встановили співробітники НАБУ, оскільки Стрижевська є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол на Ситника.

Голову НАБУ підозрюють у тому, що він не задекларував елітний відпочинок, який йому оплачували треті особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram