ГоловнаПолітика

Суд заочно заарештував Клименка у справі про махінації з ПДВ, яку більш ніж два роки не можуть передати до суду

Ексміністру закидають розкрадання понад 3 млрд гривень.

Суд заочно заарештував Клименка у справі про махінації з ПДВ, яку більш ніж два роки не можуть передати до суду
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва 19 серпня заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка у справі про махінації з ПДВ, яку більш ніж два роки не можуть передати до суду.

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури.

Адвокати підозрюваного не були присутні на судовому засіданні, тому йому призначили безкоштовного адвоката з центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадаємо, головна військова прокуратура завершила спеціальне (заочне) розслідування проти Клименка ще в квітні 2017 року.

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний у період 2012-2013 років, перебуваючи в складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Зараз справа знаходиться на стадії ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, Клименко і ще 51 експрацівник Міністерства доходів і зборів є підозрюваними у ще одній справі - про "податкові майданчики". Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють на суму 104 мільярди гривень.

Ця справа в березні 2019 року пішла до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram