ГоловнаПолітика

57 з 200 автомобілів швидкої допомоги передав Фонд Ріната Ахметова медикам усієї України Важливо

Ще 143 до кінця року надійдуть на службу лікарям і пацієнтам.

Фонд Ріната Ахметова передав чергову партію машин швидкої допомоги обласним лікарням, станціям швидкої допомоги і амбулаторіям сільських громад по всій країні. Ще 27 лікарень і станцій швидкої допомоги по всій країні отримали нові спеціально обладнані автомобілі. Серед них 25 - типу В Peugeot Boxer і два - типу В Citroen Jumper.

Це другий етап проєкту "200 швидких для України". 5 липня Фонд уже передав державним установам охорони здоров'я 30 карет швидкої допомоги. Таким чином, на сьогодні 57 машин уже рятують життя українців. Ще 143 до кінця року надійдуть на службу лікарям і пацієнтам. 

Сучасні спецавтомобілі обладнані за останнім словом медичної техніки. По суті, це реанімації на колесах, які можуть рятувати людські життя в ситуаціях, коли рахунок іде на хвилини: дефібрилятор і портативна система реанімації, кисневі апарати та багато іншого.

- Зараз знос машин в автопарку міської підстанції близько 60%, і ця машина - важливий для Миколаєва подарунок. Від імені колективу медиків, водіїв і пацієнтів хочу передати велике спасибі за цей автомобіль Рінату Ахметову, - сказала Ірина Донець, заступник головного лікаря Миколаївського обласного центру медицини катастроф.

Житомирська область сьогодні отримала вже п'яту "швидку" від Ріната Ахметова. Виконувач обов'язків головного лікаря Житомирського центру медицини катастроф Світлана Мошковська минулого разу відвезла з Києва відразу чотири машини.

- "Швидкі" від Ріната Ахметова відмінно зарекомендували себе в роботі і вже врятували десятки життів. Вони швидкі, зручні, відмінно обладнані. Спасибі велике, що подарували нам ще й п'яту, - сказала Світлана Андріївна.

Проєкт "200 швидких для України" реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова і повністю фінансується з його коштів. Уперше за 28 років незалежності країни один благодійник передав медикам таку кількість суперсучасних карет швидкої допомоги.

- 200 "швидких", закуплених за рішенням Ріната Ахметова, за рік дозволять лікарям виїхати на більш ніж мільйон викликів і врятувати понад мільйон людських життів. Це один із найважливіших проєктів Фонду Ріната Ахметова, спрямованих на допомогу людям. Важливо відзначити, що це найсучасніші автомобілі, обладнання яких ні в чому не поступається техніці приватних клінік, - сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Наталія Ємченко
Наталія Ємченко

З 2007 року Фонд реалізував низку проєктів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров'я. Зокрема, допомогу отримали понад 120 000 осіб у рамках програм "Рак виліковний" і "Стоп туберкульоз". Фонд єдиний в Україні щорічно надає підтримку дітям Донбасу в рамках таких проєктів, як "Здорове серце", "Реабілітація поранених дітей", "Ліки дітям", "Тепер я чую".

Джерело: https://fund.fdu.org.ua/news/18405

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram