ГоловнаПолітика

Двоє членів Вищої ради правосуддя приходили на Банкову перед розглядом справи Вовка

Чи отримали вони там певні вказівки саме щодо розгляду клопотань перед сьогоднішнім засіданням ВРП - невідомо.

Двоє членів Вищої ради правосуддя приходили на Банкову перед розглядом справи Вовка
Фото: Роман Ратушный\ФБ

Двоє членів Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха і Андрій Овсієнко відвідували Офіс президента перед сьогоднішнім засіданням ВРП, на якому розглянуть питання про відсторонення від посади голови Окружного адміністративного суду Павла Вовка.

Про це у фейсбуці написав громадський активіст Роман Ратушний.

Він зазначив, що Овсієнка та Говоруху 15 серпня помітили в Офісі президента.

"Це не просто члени ВРП, а доповідачі на засіданні ВРП з розгляду клопотань про усунення Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка і Івана Шепітка від правосуддя", - написав Ратушний.

Активіст також поставив під сумнів питання про правдивість інформації, що цих людей запрошували саме до голови АП Андрія Богдана. "Чи правда, що там вони отримали певні вказівки саме з розгляду цих клопотань? Чи правда, що Богдан дав зрозуміти, що відсторонення від правосуддя настільки важливих суддів - справа не БОГДАНоугодна?" - додав він.

Нагадаємо, Вовку і кільком суддям ОАСК закидають втручання в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і іншими методами.

ОАСК вважає обшуки розправою, пов'язаною з особистими інтересами голови Управління спецрозслідування Сергія Горбатюка і директора НАБУ Артема Ситника.

2 серпня Генпрокуратура повідомила про підозру Павла Вовка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram