ГоловнаПолітика

Політв'язень Карпюк "вибув" з російської в'язниці, - адвокат

Адвокат припускає, що Карпюк та Балух можуть незабаром повернутися в Україну.

Політв'язень Карпюк "вибув" з російської в'язниці, - адвокат
Фото: стоп-кадр видео

Український політв'язень Микола Карпюк, якого незаконно засудили в Росії до 22,5 років в'язниці, "вибув" з "Володимирського централу".

Так пояснили повторне повернення посилки його адвокату Олексію Барановському.

Про це адвокат повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За словами Барановського, 29 липня Карпюку не видали посилку - нібито через надмірну вагу. Вагу посилки зменшили - з 27 до 19 кг. Проте 19 серпня вона знову повернулася в зв'язку з тим, що "адресат вибув".

Адвокат вважає, що Карпюк міг "вибути" з тієї ж причини, що і політв'язень Володимир Балух, якого 16 серпня вивезли з колонії міста Торжок Тверської області.

"Можна було б подумати, що Балуха просто переводять в іншу колонію, але справа в тому, що в кінці минулого тижня з Володимирського централу пропав мій підзахисний Микола Карпюк", - заявив захисник.

Також він додав, що "посилка, відправлена йому минулого тижня, повернулася мені назад з позначкою "адресат відсутній", а це означає що їх обох забрали з "насиджених місць" приблизно в один час, і це викликає стриманий оптимізм".

Нагадаємо, 26 травня 2016 суд Чечні засудив громадян України Миколу Карпюка до 22,5 років ув'язнення, Станіслава Клиха - до 20 років ув'язнення. Їх звинуватили у вбивстві російських військових в Грозному в 1994-95 роках. Сторона звинувачення не надала ніяких доказів того, що Клих і Карпюк були в Чечні в цей період.

Клих відбуває термін в Челябінській області, Карпюк - у Володимирській області РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram