ГоловнаПолітика

Аваков обговорив з Нетаньягу проблему перетину українцями ізраїльського кордону

"На сьогоднішній день нам вдалося забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час перетину кордону".

Аваков обговорив з Нетаньягу проблему перетину українцями ізраїльського кордону
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу обговорили питання міграційної політики, а саме проблему перетину українцями ізраїльського кордону. Про це повідомляє пресцентр МВС.

Арсен Аваков заявив, що, завдяки спільній і послідовній роботі між двома правоохоронними відомствами наших країн, вдалося вирішити проблему перетину кордону між Україною та Ізраїлем.

Міністр зазначив, що після підписання Декларації про інтенсифікацію співпраці, були вирішені проблемні питання під час перетину кордону. Аваков нагадав, що за статистикою Держприкордонслужби у 2017 році 4,5 тисячі громадян України отримали відмову в перетині кордону, в 2018 - 3,5 тисячі, за останні пів року - 2,5 тисячі.

У той же час, за минулий рік в Україну з Ізраїлю не змогли потрапити 220 осіб, в цьому році - 716, однак з 24 липня жодної відмови з української сторони не було.

"На сьогоднішній день нам вдалося забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час проходження прикордонного та митного контролю, скоротити час очікування зворотних рейсів, в разі відмови перетину кордону надавати громадянам офіційний документ з причиною відмови", - підкреслив Арсен Аваков.

Беньямін Нетаньягу зазначив, що тісна двостороння співпраця між МВС України та Ізраїлю дозволила врегулювати проблеми відмов під час перетину кордону.

Нагадаємо, цю ж проблему сьогодні з Нетаньягу обговорив і президент України Володимир Зеленський. «Ми домовилися вирішити цю проблему. Громадяни обох країн повинні максимально користуватися перевагами безвізового режиму, а українські громадяни не повинні тисячами затримуватися на кордоні Ізраїлю», - зазначив Зеленський.

Крім того, на початку 2019 року в Міністерстві закордонних справ України заявили, що не виключають скасування безвізового режиму з Ізраїлем, якщо права українських туристів і мандрівників будуть систематично порушуватися на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram