ГоловнаПолітика

Супрун вказала Разумкову на прогалини в знаннях про медреформу

"Стан лікарень у Василькові - це не наслідок змін, а причина".

Супрун вказала Разумкову на прогалини в знаннях про медреформу
Фото: Владислав Мусиенко

В.о. міністра здоров'я Уляна Супрун вважає, що майбутній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков критикує медичну реформу, не зовсім розбираючись в ній.

18 серпня на сайті НВ вийшло інтерв'ю з Разумковим, де він говорить: "Я був у лікарнях у Василькові, де живу, і це явно не те, чого хочуть люди, я не бачу помітних результатів цієї реформи".

Супрун прокоментувала це інтерв'ю в своєму фейсбуці.

"Стан лікарень у Василькові - це не наслідок змін, які ми здійснюємо, а причина, чому ми почали ці зміни. Така оцінка ситуації в лікарнях багато говорить про обізнаність спікера про те, які є етапи трансформації системи охорони здоров'я, і на яких рівнях вона вже почалася, а де ще ні. Природно було б припустити, що коли медичний напрямок у пріоритеті, то політик виділив би час для того, щоб вивчити це питання більш ґрунтовно", - заявила в.о. міністра.

Супрун нагадала, що медична реформа, яка почалася в квітні 2018 року, поки що торкнулася тільки первинної медичної допомоги (терапевти, сімейні лікарі, педіатри).

"Тільки з 2020 року системні зміни почнуться на рівні поліклінік і лікарень по всій країні (в тому числі і в закладах Василькова)", - написала глава МОЗ.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський розбирається в медреформі так само, як Разумков. Під час президентських дебатів у квітні 2019 року він прокоментував зміни в охороні здоров'я словами "Яка це нафіг реформа?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram