ГоловнаПолітика

Кабмін призначив нового голову Держекоінспекції

Яковлєва усунено з посади на час проведення розслідування через порушення закону "Про державну службу".

Кабмін призначив нового голову Держекоінспекції

Кабінет Міністрів звільнив першого заступника голови, в.о. голови Державної екологічної інспекції Ігоря Яковлєва і призначив т.в.о. голови Юрія Сергієнка. Про це свідчить розпорядження на сайті уряду № 632-р від 14 серпня 2019 року.

Як зазначено в розпорядженні №631-р, Яковлєва відсторонено від посади на час проведення службового розслідування.

Згідно з розпорядженням №632-р, т.в.о. голови Держекоінспекції став головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу Юрій Сергієнко.

"Інтерфакс-Україна" повідомляє, що комісія з питань вищого корпусу державної служби в червні 2018 року відкрила дисциплінарне провадження стосовно в.о. голови, першого заступника голови Держекоінспекції Ігоря Яковлєва. Причиною провадження, за попередніми даними, стали порушення Яковлєвим закону "Про державну службу", ігнорування ним звернень держслужбовців і пов'язані з ним судові розгляди.

Нагадаємо, 18 січня 2017 року Кабмін відсторонив Андрія Заїку з посади в.о. голови Держекоінспекції, поклавши повноваження керівника відомства на першого заступника голови Яковлєва. Заїка очолював відомство майже два роки.

4 серпня Кабмін заявив про ліквідацію Держекоінспекції і створення замість неї Державної природоохоронної служби з метою поліпшення системи нагляду за екологічними правопорушеннями. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram