ГоловнаПолітика

Суд виправив помилку з написанням по батькові Гримчака в постанові про арешт

Через технічну описку заступник міністра може сьогодні вийти на волю.

Суд виправив помилку з написанням по батькові Гримчака в постанові про арешт
Фото: Наш

Деснянський райсуд Чернігова в суботу виправив помилку з написанням по батькові заступника міністра Юрія Гримчака у постанові про його арешт.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

У рішенні зазначено, що він Миколайович, а не Михайлович. Також виправили номер провадження і прізвище захисника - Матяш замість Мельника.

Апеляційне оскарження цієї постанови можливе протягом п'яти днів, водночас термін затримання Гримчака закінчується сьогодні вночі.

Нагадаємо, Юрій Гримчак і його помічник ігор Овдієнко були затримані ввечері 14 серпня.

15 серпня їм оголосили про підозру у вчиненні злочину за ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах). За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошима. Їх викрили та затримали після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі $480 тис.

Ввечері 16 серпня Деснянський суд постановив взяти Гримчака під варту із заставою 6 млн гривень, але зробити цього не змогли у зв'язку з тим, що суддя Наталія Лямзіна переплутала по батькові Гримчака, назвавши його Юрієм Михайловичем, а не Миколайовичем. Також в постанові неправильно був вказаний захисник: замість Матяш у ній фігурував інший адвокат Гримчака Дмитро Мельник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram