ГоловнаПолітика

ЦВК розпустила комісію на скандальному окрузі №210 у Чернігівській області

Цей окружком не виконав зобов'язань із перерахунку голосів.

ЦВК розпустила комісію на скандальному окрузі №210 у Чернігівській області
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №210 у Чернігівській області у зв'язку з невиконанням зобов'язань із перерахунку голосів.

Про це йдеться в повідомленні ЦВК.

Зазначають, що Центрвиборчком зобов'язав окружком розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування і скласти відповідний протокол з позначкою "Уточнений" і передати його ЦВК не пізніше ніж 12:00 16 серпня 2019 року. Однак цього рішення зазначена окружна комісія не виконала.

"Отже, ЦВК встановила грубе порушення зазначеною окружною виборчою комісією Конституції і законів України, що полягає в бездіяльності щодо виконання нею визначеного Законом України "Про вибори народних депутатів України" та рішенням комісії від 15 серпня 2019 обов'язку встановити підсумки голосування в ОВО №210 з урахуванням відповідного судового рішення, і достроково припинила повноваження всього її складу", - наголошено в повідомленні.

Повноваження окружкому №210 зі встановлення підсумків голосування в цьому окрузі буде здійснювати ЦВК.

До формування нового складу комісії ЦВК звернеться в Національну поліцію для забезпечення збереження виборчої документації зазначеної окружної комісії і реагування згідно із законом.

Нагадаємо, ЦВК не змогла до 5 серпня встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №210 у зв'язку з тим, що, за рішенням суду, там тривав перерахунок голосів на дільницях. Чернігівський суд визнав недійсними результати голосування в будинку для літніх людей 210 округу. Суд установив, що серед результатів голосування понад 5% можуть бути сфальсифіковані.

За результатами підрахунку голосів в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, на другому місці - інший самовисуванець Борис Приходько. Різниця між ними склала лише 101 голос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram