ГоловнаПолітика

НАБУ закрило справу про можливі зловживання Гройсмана

Справу закрили ще в січні в зв'язку з відсутністю складу злочину.

НАБУ закрило справу про можливі зловживання Гройсмана
Владимир Гройсман
Фото: facebook/Volodymyr Groysman

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливих зловживань і службової недбалості прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Справу закрили ще 25 січня цього року, повідомляють у матеріалах суду.

Згідно з документом, НАБУ проводило досудове розслідування за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу з 23 листопада 2018 року. 25 січня цього року детектив Черенкова закрила справу в зв'язку з відсутністю в діях Гройсмана складу кримінального злочину.

З постанови детектива зрозуміло, що під час розслідування перевіряли ймовірні зловживання і службову халатність прем'єр-міністра у зв'язку з прийняттям Кабінетом Міністрів розпорядження № 376-р від 07.06.2017 про передачу будівлі санаторію в Моршині Львівської області в управління Державної прикордонної служби.

На це рішення НАБУ було подано скаргу до суду, в якій позивач просив скасувати закриття справи щодо Гройсмана та відновити розслідування, проте в червні суд відхилив скаргу і визнав, що справу було закрито на законних підставах.

Під час розслідування справи детектив не встановив фактів заподіяння шкоди державним інтересам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram