ГоловнаПолітика

ЦВК зобов'язала ОВК на 210-му окрузі надати уточнювальний протокол

Комісія повинна передати уточнений протокол не пізніше 12:00 16 серпня.

ЦВК зобов'язала ОВК на 210-му окрузі надати уточнювальний протокол
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія на засіданні в четвер зобов'язала виборчу комісію округу №210 в Чернігівській області надати уточнювальний протокол за підсумками голосування в окрузі з урахуванням рішення суду.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

"За наявною в ЦВК інформацією, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року, яка набула законної сили, залишено без змін рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 10 серпня щодо визнання протиправними дій ОВК №210 щодо складання протоколу цієї комісії з позначкою "Уточнений", складеного нею 6 серпня, та зобов'язано цю ОВК визнати недійсним голосування на виборчій дільниці №740243", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ЦВК 15 серпня ухвалила протокольне рішення, яким зобов'язала цю ОВК внести зміни у встановлені підсумки голосування в окрузі, враховуючи це судове рішення.

Комісія повинна передати в ЦВК уточнений протокол не пізніше 12:00 у п'ятницю, 16 серпня.

Нагадаємо, ЦВК не змогла до 5 серпня встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №210 (Чернігівська область) у зв'язку з тим, що за рішенням суду там продовжувався перерахунок голосів на дільницях.

Чернігівський суд визнав недійсними результати голосування у будинку престарілих 210-го округу. Суд встановив, що серед результатів голосування більш ніж 5% можуть бути сфальсифіковані.

За результатами підрахунку голосів в окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, на другому місці - інший самовисуванець Борис Приходько. Різниця між ними становить всього 101 голос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram