ГоловнаПолітика

Справу депутата Київради Кримчака передано для розгляду по суті

Соратника Черновецького звинувачують в заволодінні земельними ділянками вартістю понад 2 млн гривень.

Справу депутата Київради Кримчака передано для розгляду по суті
Фото: kmr.gov.ua

У Шевченківському районному суді Києва відбулося підготовче засідання у справі колишнього секретаря земельної комісії Київської міськради Сергія Кримчака, якого звинувачують в заволодінні земельними ділянками вартістю понад 2 млн гривень.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Суд призначив зазначену справу до розгляду по суті та передав матеріали кримінального провадження в колегію суддів, які здійснюють розгляд в іншому провадженні - щодо незаконного заволодіння депутатом Київської міської ради Сергієм Кримчаком і його двоюрідним братом земельними ділянками на території міста Києва вартістю понад 2,1 млн гривень та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом", - йдеться в повідомленні.

Дата наступного засідання буде повідомлена додатково.

Як повідомлялося, Кримчак був затриманий детективами НАБУ 13 вересня 2017 року. За версією слідства, він у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн гривень.

Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 1,4 млн гривень. Він вніс гроші незабаром після арешту і вийшов на свободу.

У лютому 2019 року НАБУ повідомило другу підозру Сергію Кримчаку. Йому закидають незаконне заволодіння шести земділянками і незаконне збагачення на 19,5 млн гривень.

Нагадаємо, що Кримчак став депутатом Київради у 21 рік, входив у "молоду команду" колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram