ГоловнаПолітика

Зміни в структурі ГПУ можуть бути посяганням на незалежність слідчих, - Горбатюк

Ліквідація відділу процесуальних керівників може вплинути на розслідування справ Майдану.

Зміни в структурі ГПУ можуть бути посяганням на незалежність слідчих, - Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк називає останні зміни в структурі Генпрокуратури посяганням на незалежність слідчих. Таку заяву він зробив сьогодні на брифінгу в Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

Горбатюк зазначив, що реорганізація "не має нічого спільного з поліпшенням забезпечення належного розслідування майданівських справ, а насамперед спрямована на посягання на незалежність слідчих і прокурорів".

Йдеться про ліквідацію відділу процесуальних керівників та частини Управління спецрозслідувань Генпрокуратури.

На переконання начальника Управління спецрозслідувань, така реорганізація спрямована на те, щоб "забрати існуючу незалежність слідчих і прокурорів". Горбатюк запевнив, що ніколи не дозволяв будь-кому втручатися в розслідування кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк з літа 2014 року очолює розслідування справ, пов'язаних з Революцією Гідності. Відтоді він є постійним об'єктом критики. Особливо погані стосунки у Горбатюка склалися з чинним генпрокурором Юрієм Луценком, який неодноразово критикував свого підлеглого, публічно вичитував його і навіть забрав у нього низка справ щодо Віктора Януковича, Сергія Арбузова, Віталія Захарченка та Віктора Пшонки

11 липня 2018 року Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, який очолював Сергій Горбатюк, і створив натомість Управління спеціальних розслідувань у складі колишнього Департаменту процесуального керівництва у кримінальних справах, знизивши так статус Горбатюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram