ГоловнаПолітика

Російський активіст Бахолдін, засуджений за участь у "Правому секторі", вийшов на волю

"Правий сектор" у Росії вважається екстремістською організацією.

Російський активіст Бахолдін, засуджений за участь у "Правому секторі", вийшов на волю

Активіст Денис Бахолдін, засуджений у Росії за участь у "Правом секторі" до 3,5 років позбавлення волі, вийшов на волю.

Про це Бахолдін розповів Громадському радіо.

"Торік у Росії внесли поправки у Кримінальний кодекс: один день перебування у слідчому ізоляторі до вироку прирівнюється до 1,5 дня колонії загального режиму. Той час, який я провів у колонії до вироку, мені зарахували день за півтора. Тому я відсидів фактично 2 роки 5 місяців, хоча термін мені дали 3 роки 6 місяців", - пояснив Бахолдін.

Близько місяця тому у слідчому ізоляторі Дениса побили, він підозрює, що є переломи.

Також звільнений активіст розповів, що в подальшому намагатиметься протистояти кремлівській політиці.

"Я і раніше вважав, що у Росії політичний лад не відповідає Конституції, жодним міжнародним нормам, Путін фактично узурпував владу. Раніше я як міг, в міру своїх скромних сил, боровся з цим і вказував на якісь моменти, брав участь в опозиційній діяльності. Я планую далі продовжувати це робити", - заявив він.

Нагадаємо, що 37-річного Дениса Бахолдіна звинуватили в участі в українській організації "Правий сектор", яка у Росії вважається екстремістською.

Денис Бахолдін до 2014 року проживав у Москві, де брав участь в акціях проти російської агресії в Україні. З жовтня 2014 року по березень 2017 року жив в Україні. За словами його товаришів, у березні 2017 він поїхав до Росії, щоб відвідати батьків. У прикордонному селі у Брянській області його затримали співробітники Федеральної служби безпеки Росії. Адвокат Бахолдіна заявляла, що її підзахисного били, вимагаючи зізнатися у членстві в "Правому секторі". За версією російського слідства, Бахолдін воював у зоні АТО з 4 по 12 липня 2015 року.

У "Правому секторі" не підтвердили участі Бахолдіна в організації. Захист Бахолдіна наполягав у суді, що прямих доказів участі в організації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram