ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" запропонувала керівників чотирьох комітетів Ради

Партія наполягає на пропорційному розподілі парламентських комітетів.

"Європейська Солідарність" запропонувала керівників чотирьох комітетів Ради
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність" зазначає, що партія більшості, "Слуга народу", повинна неухильно дотримуватися вимог закону "Про регламент Верховної Ради України" та гарантувати пропорційний розподіл квот керівних посад у комітетах парламенту.

Про це йдеться у заяві на сайті політсили.

"Попри те, що на сьогодні партія «Слуга народу» не надсилала до інших політичних сил пропозицій щодо коаліції у парламенті, можна зробити висновок, що вона планує створити однопартійну більшість у Раді 9-го скликання. Це перший випадок в історії України, коли одна партія може взяти на себе повну відповідальність за формування парламентської більшості, і саме тому для забезпечення ефективної роботи парламенту важливо чітко дотримуватися його регламенту і принципів професіоналізму", - йдеться у повідомленні.

Так, "Євросолідарність" пропонує, щоб її представники очолили чотири комітети: з питань національної безпеки і оборони - Михайло Забродський; з питань європейської інтеграції - Іванна Клімпуш-Цинцадзе; з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради - Олег Синютка; у справах ветеранів та осіб з інвалідністю - Яна Зінкевич.

Нагадаємо, перше засідання підготовчої групи відбулося 9 серпня. На ньому було прийнято рішення, що Рада нового скликання почне роботу 29 серпня. Окрім того, "Слуга народу" озвучила пропозицію скоротити кількість комітетів до 22-х.

Глава партії "Слуга народу" і ймовірний спікер нового парламенту Дмитро Разумков раніше заявив, що політсила готова обговорювати пропозиції опозиції щодо комітетів Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram