ГоловнаПолітика

Зеркаль вирішила звільнитися з МЗС

"В Україні є багато завдань, які є цікавішими, ніж робота послом".

Зеркаль вирішила звільнитися з МЗС
Елена Зеркаль
Фото: пресс-служба президента

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль планує завершити свою роботу у МЗС, і вважає, що разом зі своєю командою вона виконала усі завдання, які стояли перед нею.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "ВВС Україна".

"Думаю, що я відпрацювала усі свої завдання. Сьогодні виповнюється п'ять років, як я була призначена на цю посаду на засіданні Кабміну. І за ці п'ять років мені разом з колегами вдалося виконати усі завдання, які я ставила перед собою, які були перед Міністерством закордонних справ у тих площинах, де я працювала", - відповіла Зеркаль на запитання про те, якою вона бачить свою роль у новому Міністерстві.

"Зараз у мене завдання - визначитися з процедурними питаннями в арбітражі щодо моряків. І, думаю, цим я завершуватиму свою каденцію у МЗС. Треба рухатися далі", - додала вона.

Розповідаючи про свою подальшу діяльність, Зеркаль зазначила, що наразі не визначилася, але залишати Україну вона не планує.

"Я не зацікавлена залишати країну. Я вважаю, що в Україні є багато завдань, які є цікавішими, ніж робота послом. Тому буду враховувати, де буду потрібна... або не потрібна", - сказала заступник глави МЗС.

Нагадаємо, 21 травня Президент Володимир Зеленський видав указ №309 про призначення Зеркаль на посаду заступника голови Адміністрації Президента, але наступного дня він підписав указ №315 про скасування цього призначення як такий, що не відбувся.

За неофіційною інформацією, Зеркаль погоджувалася бути уповноваженою з питань міжнародних судів з питань Росії, але не заступником глави АП. 22 травня стало відомо, що Зеркаль залишиться на посаді заступника міністра закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram