ГоловнаПолітика

Питання розсадження виявилося найбільш спірним для нових депутатів

До 15 серпня всі партії повинні внести свої пропозиції.

Питання розсадження виявилося найбільш спірним для нових депутатів
Сергей Ионушас
Фото: gelon.com.ua

Депутат від партії "Слуга народу", координатор підгрупи з питань організації та підготовки першого урочистого засідання Верховної Ради Сергій Іонушас розповів, що найбільш спірним питанням на засіданні було питання розсадження новообраних депутатів.

Про це він заявив журналістам на брифінгу за підсумками засідання, передають "Українські новини".

"І найбільш дискусійним було питання, пов'язане з розсадженням народних депутатів у залі Верховної Ради", - сказав Іонушас.

Він також зазначив, що на засіданні заслухали пропозиції обраних депутатів усіх партій, а також пропозиції щодо розсадження від представників Апарату Ради.

"Це (дискусії про розсадження) пов'язано не тільки з ефективною роботою парламенту, але і з деякими технічними моментами. Вони пов'язані з тим, що на цей момент доволі велика кількість депутатів не належать до жодної політичної сили, деякі політичні сили, які залишилися в парламенті, - мають нові назви, деякі - нові. Для узгодження позицій потрібні консультації більш широкого кола", - зазначив Іонушас.

На його думку, те, в якому місці ті чи інші політсили працюють у парламенті, є історично важливим питанням. Іонушас підкреслив, що до 15 серпня (до засідання підготовчої депутатської групи) всі партії повинні внести пропозиції щодо розсадження.

Нагадаємо, за підсумками дострокових виборів до парламенту було обрано 225 депутатів за списками п'яти партій, що подолали виборчий бар'єр ("Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність", "Голос"), а також 198 депутатів в одномандатних мажоритарних округах. Перше засідання нової Ради відбудеться 29 серпня.

Раніше повідомляли, що президентську партію "Слуга народу" поділять на 15 груп шляхом жеребкування. Також повідомляли, що за голосуванням буде стежити програма зі штучним інтелектом "Великий брат".

Відзначимо, що минулого року архітектор Артем Глущенко вивчив схему розсадження депутатів Ради 8-го скликання і проаналізував, хто може постраждати у випадку обвалення купола. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Невідома Рада. Купол імені Надії Савченко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram