ГоловнаПолітика

Супрун в Офісі президента обговорила продовження медреформи

В.о голови МОЗ зазначила, що багато українців чекають на наступний етап трансформації.

Супрун в Офісі президента обговорила продовження медреформи
Уляна Супрун
Фото: Владислав Мусиенко

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час зустрічі в Офісі президента обговорила подальші шляхи реформування системи охорони здоров'я.

Про це вона розповіла журналістам перед засіданням Кабінету Міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Були зустрічі з людьми з ОП. Ми в цілому обговорюємо ідею, щоб трансформація (системи охорони здоров'я, - ред.) і далі тривала. І це найважливіше, це становить більшу частину змісту наших розмов: що робити, щоб і далі тривало (реформування, - ред.)", - сказала Супрун, уточнивши, що зустріч в ОП відбулася в неділю.

Вона підкреслила, що "велика кількість українців чекають на наступний етап трансформації, щоб уже на рівні лікарень і спеціалізованої медицини були зміни такі ж позитивні, як на рівні первинної медичної допомоги".

Відповідаючи на запитання про потенційних кандидатів на посаду міністра охорони здоров'я в команді Володимира Зеленського, Супрун сказала, що "в Україні є багато розумних і талановитих людей, які можуть продовжити трансформацію". Багато з них, за словами Супрун, працювали її заступниками.

"У команді Зеленського, в Офісі президента є люди, які займалися іншими сферами, я не коментуватиму їхні можливості. Найважливіше, щоб трансформація тривала", - сказав вона.

Нагадаємо, в 2018 році в Україні стартувала реформа системи охорони здоров'я за принципом "гроші ходять за пацієнтом". Поки що вона стосується тільки первинної медицини. У 2020 році реформа повинна охопити інші рівні медичної допомоги. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Медреформа: що далі?".

Будучи кандидатом у президенти, Зеленський відмовився визнати медичну реформу успішною. "Яка це нафіг реформа?" - говорив він. Коментуючи цю заяву, Супрун пообіцяла, що новообраний президент реформу не зупинить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram