ГоловнаПолітика

Разумков пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб у Раді говорили винятково українською

"Усі виступи в офіційному форматі в стінах парламенту повинні бути державною мовою".

Разумков пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб у Раді говорили винятково українською
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков запевняє, що докладе всіх зусиль для того, щоб парламентарії дотримувалися регламенту і говорили винятково українською мовою, аж до відключення мікрофонів.

Про це він заявив, коментуючи перепалку на ґрунті використання російської мови на засіданні підготовчої депутатської групи, передає "Інтерфакс-Україна".

Разумков підкреслив, що всі виступи в офіційному форматі в стінах парламенту повинні бути державною мовою - це відповідає регламенту. "Це коректно і правильно стосовно Верховної Ради та до своїх колег", - сказав він.

"Я спробую зробити так, щоб не дозволити це (говорити російською, - ред.)", - сказав він, давши зрозуміти, що буде готовий і відключати мікрофони.

Раніше на засіданні підготовчої депутатської групи співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович відмовився переходити на українську мову під час виступу. Він заявив, що в законах не сказано про необхідність народним депутатам говорити державною мовою. На це відреагувала перший віцеспікер Ради 8-го скликання Ірина Геращенко, закликавши в офіційному форматі використовувати тільки державну мову, дотримуючись регламенту. У цій перепалці Разумков підтримав Геращенко.

Нагадаємо, новий закон про забезпечення функціонування державної мови Рада ухвалила в квітні цього року, проголосувавши за нього з 17-ї спроби. 16 липня він набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram