ГоловнаПолітика

Суд зняв електронний браслет з екснардепа Крючкова

Колишній депутат залишається під особистими зобов'язаннями.

Суд зняв електронний браслет з екснардепа Крючкова
Фото: Макс Левин

Суд зняв електронний браслет з колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, підозрюваного в заподіянні збитків ВАТ "Запоріжжяобленерго". Рішення ухвалив суддя Солом'янського райсуду Києва Сергій Коробенко ще 25 липня, але відомо про це стало тільки сьогодні, пише "Слово і діло".

Прокурор САП просив суд продовжити дію зобов'язань Крючкову ще на два місяці. Суддя Коробенко його задовольнив частково: Крючков повинен прибути до слідчого за першим викликом, уникати спілкування зі свідками, здати паспорти для виїзду за кордон і не відлучатися з місця постійного проживання без дозволу.

Нагадаємо, Крючкова затримали в Німеччині за запитом українських правоохоронців рік тому. Журналістам він повідомив, що передавав 50-75% прибутку від корупційної схеми президенту Петрові Порошенку і його соратнику нардепу Ігореві Кононенку. 15 квітня Крючкова екстрадували в Україну.

За версією слідства, Крючков є організатором схеми, згідно з якою ВАТ "Запоріжжяобленерго" і ДП "Енергоринок" завдали шкоди на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.

У серпні стало відомо, що Національне антикорупційне бюро має намір провести очну ставку між Крючковим і колишнім президентом Петром Порошенком, а також іншими фігурантами справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram