ГоловнаПолітика

Українська автокефальна церква офіційно припинила існування

Церква офіційно влилася до складу ПЦУ.

Українська автокефальна церква офіційно припинила існування
Шествие прихожан УАПЦ
Фото: Макс Требухов

Українська автокефальна православна церква офіційно припинила існування. Відповідне оголошення опубліковано в парламентській газеті "Голос України".

29 липня 2019 року в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об'єднань внесено запис про припинення релігійної організації "Патріархія Української автокефальної православної церкви" шляхом реорганізації, а саме шляхом приєднання до релігійної організації "Київська митрополія Української православної церкви".

Строк заявлення вимог кредиторами - до 3 жовтня цього року.

У зв'язку з ліквідацією УАПЦ усі довіреності, видані на її ім'я до 29 липня, відкликано.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві була створена Православна церква України, що об'єднала Автокефальну церкву, а також православні церкви Київського і Московського патріархатів. 6 грудня предстоятель новоствореної церкви Епіфаній отримав з рук Вселенського патріарха томос про автокефалію ПЦУ.

Разом з тим почесний патріарх ПЦУ Філарет, який підписав документ про створення ПЦУ, цього літа заявив про "рейдерське захоплення" УПЦ КП і закликав Міністерство юстиції не скасовувати реєстрацію Української православної церкви Київського патріархату, він продовжує роботу від імені цієї церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram