ГоловнаПолітика

Британія в ООН заявила про утиски прав жителів Криму з українськими паспортами

"У Криму громадянам України відмовляють у доступі до базових послуг, оскільки вони не мають наміру міняти своє громадянство".

Британія в ООН заявила про утиски прав жителів Криму з українськими паспортами
Карен Пирс
Фото: unian.info

Постійна представниця Великобританії в Раді Безпеки ООН Карен Пірс на засіданні Радбезу заявила, що мешканці окупованого Криму з українським громадянством позбавлені доступу до базових послуг. Про це зазначено на сайті уряду Британії.

"Я хотіла б використати цю дискусію, щоб пролити світло на кілька конкретних випадків, де ситуація з міжнародним гуманітарним правом є жахливою. У Криму, всупереч міжнародному гуманітарному праву, громадянам України відмовляють у доступі до базових послуг, оскільки вони не мають наміру міняти своє громадянство", - підкреслила Пірс.

У цій доповіді вона також відзначила критичну гуманітарну ситуацію в Сирії, Південному Судані, Малі, а також у регіоні Сахеля в Африці.

Нагадаємо, прокуратура Автономної Республіки Крим, яка зараз працює в Києві, ідентифікувала вже понад тисячу чоловік, підозрюваних в окупації півострова.

Справи проти цих окупантів відкрито, але затримань не так багато, оскільки підозрювані не виїжджають на територію материкової України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram