ГоловнаПолітика

Начальник Житомирського лісгоспу звільнився на вимогу Зеленського

Куринський також опублікував відкритий лист до президента.

Начальник Житомирського лісгоспу звільнився на вимогу Зеленського
Андрей Куринский
Фото: facebook.com/kurinskyi.andriy

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Куринський написав заяву на звільнення після зауважень президента Володимира Зеленського.

Заяву, яка датована 12 серпня, Курінський опублікував на своїй сторінці у facebook.

"Прошу звільнити мене за згодою сторін", - йдеться в ній.

Напередодні під час наради в Олевську з питань незаконного видобутку бурштину президент заявив, що, за його даними, Куринський один з членів схеми і наказав йому звільнитися. У відповідь Куринський заявив, що це наклеп.

Сьогодні начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства також опублікував відкритий лист до Зеленського. У листі Куринський заперечує причетність до незаконного видобутку бурштину і наголошує, що інформація президента хибна.

"12.08.2019 в м. Олевськ Житомирської області відбулася нарада під Вашим головуванням, під час якої Ви заявили про мою причетність до незаконного видобутку бурштину та участь у "бурштинових схемах". Повідомляю, що Вас свідомо чи несвідомо було введено в оману, чим підірвано Ваш авторитет, як обраного громадянами України Гаранта Конституції", - йдеться у ньому.

"Вами було наполегливо запропоновано мені написати заяву про звільнення, мотивуючи це тим, що я "Державі не потрібен", що я і зробив", - написав він у листі.

Куринський також наголосив, що був готовий до виступу на нараді, однак у нього не було можливості, тому він надав у листі також перелік основних проблем галузі лісництва.

Раніше сьогодні прокуратура розпочала кримінальні провадження щодо правоохоронців Житомирської області після візиту президента Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram