ГоловнаПолітика

Росія заборонила в'їзд співробітнику консульства України у відповідь на висилання російського дипломата

СБУ оголосила співробітника Генконсульства Росії у Львові персоною нон грата ще в травні, але повідомила про це тільки тепер.

Росія заборонила в'їзд співробітнику консульства України у відповідь на висилання російського дипломата
Здание российского МИД, Москва
Фото: EPA/UPG

Росія оголосила персоною нон грата співробітника генконсульства України в Петербурзі у відповідь на аналогічні дії України щодо російського представника у Львові.

Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на МЗС РФ.

"У відповідь на такий недружній і невмотивований крок Києва російська сторона була змушена на основі взаємності оголосити persona non grata працівника Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі", - йдеться в повідомленні.

У російському дипвідомстві зазначили, що Служба безпеки України оголосила співробітника Генконсульства Росії у Львові персоною нон грата ще в травні, але три місяці не оприлюднювала цю інформацію "у зв'язку з внутрішньополітичними іграми в Україні".

Крім того, Україна нібито не пред'явила доказів того, що діяльність російського дипломата була протиправною і виходила за рамки професійних обов'язків.

Раніше 13 серпня СБУ повідомила про затримання пенсіонера за підозрою у зливі даних спецслужбам РФ. Як пояснили представники спецслужби, зібрані дані чоловік передавав російському розвіднику, який працював під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові.

За діяльність, несумісну зі статусом консульської посадової особи, МЗС України оголосило дипломата-шпигуна персоною нон грата і видворило з території України.

Пенсіонеру повідомили про підозру у держзраді. Матеріали справи скеровані в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram